Nestleder

Marit Johanne Bjerke

Marit Johanne Bjerke

Marit bor på Kalbakken sammen sin kone og hunden Archie. Hun flyttet til Grorud bydel i 2007 og føler seg som en ekte groruddøling. Til daglig jobber hun i Utenriksdepartementet hvor hun også er tillitsvalgt for NTL. Fra 2011-2015 satt hun i bydelsutvalget som gruppeleder og leder for Mangfold-, oppvekst- og kulturkomiteen. Hun har vært med på å bygge opp Homonettverket i Oslo AP og er i dag nestleder. Marit sitter også i Oslo kommunes kontrollutvalg for Arbeiderpartiet. Det har hun gjort siden valget i 2015.

Marit meldte seg inn i AUF som 15 åring, og det var her hun startet sitt politiske engasjement. Hun engasjerte seg for LHBT+ rettigheter allerede som 20-åring. Det har vært en tøff og lang kamp, men i 2009 ble kampen kronet med seier. Med Arbeiderpartiet i spissen fikk vi felles ekteskapslov. Det er derfor Marit pleier å si at hun vet at politikk nytter, og at det betyr noe hvem som styrer.

Marit er stolt av bydelen sin. En bydel som satser på våre barn og unge og tar vare på våre eldre når de blir gamle.

Bydel Grorud er en mangfoldig bydel. Det er en styrke hun er opptatt av at vi tar vare på. Det handler om å skape gode fellesarenaer der folk kan møtes uavhengig av kultur og bakgrunn.

Marit er også opptatt av at Grorud skal være en grønn bydel. Vi skal ta vare på marka, satse på gode kollektivløsninger og legge til rette for at det skal bli lettere å ta miljøvennlige valg.

Marit er medlem av Arbeiderpartiet fordi hun vil jobbe for at alle skal ha like muligheter til å leve forskjellige liv.