Torill Pallelsen, Jon Reidar Øyan og Tor Andreas Bremer

Homonettverkets bystyrekandidater i Oslo - 2023

På nominasjonsmøtet til Oslo Arbeiderparti lørdag 21. januar ble 3 av Homonettverkets medlemmer nominert på bystyrelista til høstens lokalvalg. Det ble et knallsterkt lag med Raymond Johansen som byrådslederkandidat og Rina Mariann Hansen som ordførerkandidat. 

alle samlet på ett brett

Plass 7 - Jon Reidar Øyan Fødselsår: 1981 Partilag: Homonettverket Bydel: Gamle Oslo Formell utdannelse: Generell studiekompetanse – Idrettslinja, fotball fordypning. Relevante tillitsverv: Sentralstyremedlem, Elevorganisasjonen i Norge. Styremedlem, Statens lånekasse for utdanning. Styreleder, Skeive Dager i Oslo. Styremedlem i Homonettverket i Arbeiderpartiet. Leder i Homonettverket i Arbeiderpartiet. Min motivasjon: Oslo har den høyest antall befolkning som definerer seg som LHBT+ i Norge. Jeg er singel og bor alene. I Oslo består nesten halvparten av husholdningene av en person. Jeg ønsker å være en god representant for alle, men særlig for disse. Det er likestilling, mangfold og psykisk helse som gjør at det dunker litt ekstra i hjertepumpa. Vi har fått til mye på de syv årene vi har styrt Oslo, men enda gjenstår mye. Oslo kan enda bedre!Mine kvalifikasjoner og erfaring: Jeg er hardtarbeidende og løsningsorientert. Jeg er glad i mennesker og har gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter. Jeg har ti års erfaring fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe som kommunikasjonsrådgiver og rådgiver for nestleder Helga Pedersen. Jeg var politisk rådgiver for statsrådene Hanne Bjurstrøm og Rigmor Aasrud fra 2009 - 2013. Jeg har jobbet som SFO assistent og lærervikar og var i 4 år leder av Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring i Norge. Er det noe mer jeg vil medlemmene skal vite om meg: Jeg er en 42 år gammel homofil bondesønn fra Snillfjord i Trøndelag, som har bodd mesteparten av livet mitt i byen min, i Oslo. Jeg har stått på barrikadene for likestilling, inkludering og mangfold i 20 år!  Som leder av Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring i Norge var jeg en av frontkjemperne for å få på plass en felles ekteskapslov, adopsjonsprøvingsrett og assistert befruktning. Dette ble vedtatt i Stortinget i 2008. Jeg har selv fått erfare at kampen for likeverd og mangfold krever mot, på det mest intense måtte jeg gå med voldsalarm og flytte hjemmefra. Hatet mot folk som ikke er som flertallet, er ofte intenst. I dag er jeg bystyrerepresentant og helse- og sosialpolitisk talsperson for Oslo Arbeiderparti. Jeg er også leder av Homonettverket i Arbeiderpartiet.

Plass 33 - Helge Stoltenberg Fødselsår: 1967Partilag: HomonettverketBydel: SageneFormell utdannelse: Mine kvalifikasjoner og erfaring: Er det noe mer jeg vil medlemmene skal vite om meg:  

Plass 46 - Torill Pallesen Fødselsår: 1958 Partilag: Homonettverket Bydel: Grünerløkka Formell utdannelse: Chartered Fellow CIPD, The Chartered Institute of Personnel and Development, London. Bachelor of Business Administration, Handelshøyskolen BI, Oslo. Relevante tillitsverv: Styreleder, Den norske Homofonien av 1990. Nestleder, Bygdø Allé Båtforening. Styreleder, Base Camp Løkka. Styremedlem, Child to Child, London. Hovedtillitsvalgt og ansattrepresentant i styret, Handelsbanken Norge. Min motivasjon: Jeg ønsker å bruke min erfaring fra arbeidslivet, frivillige verv og eget liv til å bidra til at Oslo blir et enda bedre sted å være for enda flere. At vi legger gode bæredyktige rammer for å ta vare på det enkelte menneskes særegenhet og potensiale, og at vi dermed ser en positiv utvikling i innbyggernes levekår. Jeg er preget av det mylder av mennesker jeg har møtt på min vei, både de som arbeider for et mangfoldig samfunn og de som dessverre har holdninger som begrenser den enkeltes plass i fellesskapet. Området helse, levekår og samarbeid mellom sektorer er inkludert i bærekraftsmålene, og det vil være en stor ære for meg å kunne gi mitt bidrag og dermed en aktiv deltakelse i det å forme fremtiden. Mine kvalifikasjoner og erfaring: Jeg har i dag ansvaret for den daglige ledelsen av FRI Oslo og Viken, som med sine 3000 medlemmer er det største fylkeslaget under foreningen FRI. FRI arbeider politisk og sosialt for likestilling og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Jeg kom til FRI med lang erfaring fra både privat næringsliv og frivillige organisasjoner. Før FRI Oslo og Viken arbeidet jeg i 5 år i Blå Kors Norge, hvor jeg hadde et omfattende ansvar. Før det, jobbet jeg i Leger uten Grenser i Danmark i 7 år, hvor jeg hadde et overordnet ansvar for daglig drift og politisk påvirkning, kombinert med prosjektoppdrag i Afrika. Fellesnevneren for disse tre organisasjonene er fokus på holdninger, helse og levekår. Når jeg skiftet til frivillig sektor i 2009 tok jeg med meg bred erfaring fra arbeid i privat næringsliv. Det å ha innsikt i to sektorer ser jeg som en stor fordel ved et politisk verv. Sektorene har både fellestrekk og særegenheter, men fremfor alt potensiale for økt samhandling.Er det noe mer jeg vil medlemmene skal vite om meg: Jeg er dedikert, verdi- og utviklingsorientert, og trives best i miljøer hvor det er rom for debatt og ulike syn på hvordan vi sammen aktivt kan påvirke fremtiden. Mitt engasjement for utvikling krever utholdenhet og overskudd over tid, noe jeg er i stand til ved at jeg tar meg en pust i bakken og nyter det å være mamma, ha nære venner og en joggetur i ny og ne. I tillegg har jeg stor glede av både alenetid og besøk i vår lille seilbåt.

Plass 61 - Tor Andreas Bremnes Fødselsår: 1985 Partilag: Homonettverket Bydel: Gamle Oslo Formell utdannelse: 3års høyere utdanning Relevante tillitsverv: Tidl. nestleder i fagbevegelsens partilag i Bergen, leder av sentrale ungdomsutvalget i Handel og Kontor / Forbundsstyremedlem, nestleder i HK region vest, nestleder borettslagsstyret, leder studentparlament HVL, delegasjonsleder HK landsmøte 2021, Leder Skeiv Ungdom Bergen++ Min motivasjon: Jeg stiller til valg fordi jeg mener at Arbeiderpartiet er det som trengs for å få hele folket i arbeid, men for å få dette til trenger vi sterkere representasjon i folkevalgte organ med funksjonsnedsettelser og minoriteter. Jeg stiller fordi jeg mener politikk og næringsliv må gå hånd i hånd med fagbevegelsen for de beste løsningene. Hodet og hjerte må samarbeide for å finne løsninger som holder i lengden. Mine kvalifikasjoner og erfaring: Daglig leder i Norges Handikapforbunds rekrutterings- og Kompetansehus InClue As, Erfaren problemløser som trives i komplekse utfordringer og spille hverandre gode. Økonomisk utdannelse med et stort samfunnsengasjement for inkludering og mot utenforskap. tidligere arbeidet mange år i dagligvarehandelen som butikksjef og regionstillitsvalgt (Ica), jobbet 5 år i Manpower hvor jeg jobbet spesifikt med å få personer fra utenforskap til jobb.Er det noe mer jeg vil medlemmene skal vite om meg: Bor med samboer Thomas og hunden vår Rambo. Født med Cerebral Parese og jobber aktiv for å inkludere flere i arbeid, samfunns og politisk aktivitet for et mer mangfoldig samfunn.